en ung tant med krämpor

För att kunna ta mig igenom livet med min nyfunna följeslagare behöver jag ventilera mig. Ventilera vad som hände med mig när jag definitivt fick min diagnos för fem dagar sedan.

Efter 16 år med smärta har jag nu fått diagnosen Fibromyalgi. Sedan jag var 11 år har jag varit utredd för reumatism  utan något funnet ”bevis” på det i mitt blod. Det har varit många turer till sjukhus, vårdcentraler, kiropraktorer, massörer, sjukgymnaster, specialister, akupunktörer, osteopater och gud vet allt med olika behandlingar, tabletter och läkande magi.

Men så i torsdags var jag på kliniken i Lund för smärtrehab och har kvalificerat till en 5 veckors intensivkurs i att hantera ett liv med konstant smärta. Hit blev jag remitterad av en underbar sjukgymnast som stöttat mig under det senaste året med min höft som inte suttit där den ska efter ett långt cykelpass (det får jag ta en annan gång). Denna läkare, sjukgymnast och psykolog som utredde min situation var rörande överens om min diagnos så jag fick helt enkelt acceptera denna sjukdom som jag fick ord på i våras. Något som jag inte accepterat tidigare för det är inte något jag ville ha. Tant Fibro har dock gjort sig påmind varje dag och nu har jag fått lära mig att jag ska ha denna tant i mig under resten av mitt liv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s